Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay GRANATIRANJE KIJEVA Putinov general poslao jezivu poruku
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

GRANATIRANJE KIJEVA Putinov general poslao jezivu poruku

Obratio se 'neprijateljima Rusije'

General ruske vojske Sergej Surovikin oglasio se nakon žestokog granatiranja Kijeva i drugih dijelova Ukrajine.

'Za neprijatelje Rusije jutro ne počinje kavom', rekao je Surovikin komentirajući jutrošnje napade na Kijev, javlja Nova.rs

Ukrajinski glavni grad granatiran je od ranog jutra, pri čemu je najmanje pet ljudi poginulo. Osim Kijeva, ruske granate pogodile su još najmanje osam ukrajinskih gradova.

Najkritičnije u Zaporižju i Harkivu

Trenutno je situacija kritična u Zaporižju koje se nalazi u prilično nesigurnoj zoni, s obzirom na to da se ondje nalazi najveća nuklearna elektrana u Europi.

Inače, ovaj grad bio je meta ruskih snaga i tijekom prethodnih dana i upravo su u tim granatiranjima prvi put korišteni iranski dronovi kamikaze. Ipak, današnji napad je bio daleko intenzivniji od svih prethodnih.

Kada je riječ o Harkivu, jednom od prvih gradova koji je Ukrajina vratila tijekom velike kontraofanzive, eksplozije su u ovom gradu oštetile električnu mrežu i čitav grad je bez struje.

Lavov - najsjevernija granatirana točka

Ono što je uplašilo i one koji ne žive u Ukrajini jest činjenica što grante nisu zaobišle ni grad Lavov koji se nalazi ne tako daleko od Poljske, odnosno EU-a.

Vaša reakcija na temu