Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Hakeri razotkrili Putinove probleme: 'Ovo se nije dogodilo od početka rata'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Hakeri razotkrili Putinove probleme: 'Ovo se nije dogodilo od početka rata'

Rusija odgodila narudžbe za raketni program

Ukrajinski centar otpora (NRC), koji je uspostavljen ubrzo nakon sveobuhvatne invazije Vladimira Putina i djeluje pod Snagama za specijalne operacije u zemlji, rekao je da su njegovi kibernetički aktivisti otkrili tajne dokumente koji detaljno opisuju probleme s kojima se suočava Moskva u proizvodnji projektila.

Prema njihovim informacijama, ruski program za proizvodnju projektila navodno muče veliki tehnički problemi, isporuka kasni mjesecima. Tako je Rusija ove godine prvi put od početka rata odgodila narudžbe za raketni program za četiri do šest mjeseci.

Rusija, prema njihovim otkrićima, 'nije u stanju sama proizvesti moderne projektile zbog tehnološke zaostalosti'. Ruski vojno-industrijski kompleks traži, stoga, nove rute opskrbe, piše Newsweek.

Objavljeni dokumenti sadrže detaljne dijagrame i analizu ruske rakete Kinžal Kh-32 te opis njezinih modifikacija.

Operacija je trajala više od godinu dana, a sada nadležna tijela imaju podatke za blokiranje proxy tvrtki i produljenje sankcija. Ako se nastave sankcije, Rusija će, tvrde, ostati bez oružja, prenosi Dnevnik.hr.  

Vaša reakcija na temu