Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay INSTITUT ZA RAT 'Rusija se priprema za novu ofenzivu'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

INSTITUT ZA RAT 'Rusija se priprema za novu ofenzivu'

Otkrili su i gdje

Američki Institut za ratne studije (ISW) u najnovijem izvješću piše da se Rusija priprema za novu ofenzivu, pozivajući se na izvore na Zapadu te u Ukrajini i Rusiji, prenosi Index.

'Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg je 30. siječnja izjavio da nema naznaka da se Rusija sprema pregovarati o miru te da svi pokazatelji govore suprotno. Stoltenberg je primijetio da bi Rusija mogla mobilizirati više od 200.000 ljudi. Stoltenberg je naglasio da Vladimir Putin zadržava svoje maksimalističke ciljeve u Ukrajini', piše Institut.

I voditelj Vijeća rezervista ukrajinskih kopnenih snaga Ivan Timočko izjavio je da ruske snage jačaju svoje grupiranje u Donbasu u sklopu očekivane ofenzive, piše ISW. Dodaje kako će ofenziva vjerojatno biti u Luhanskoj oblasti u sljedećim mjesecima.

I ruski vojni blogeri, piše ISW, predviđaju rusku ofenzivu. Navode da glavne snage ofenzive još nisu ušle u bitku, ali su pripreme u tijeku.

Vaša reakcija na temu