Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay IZVJEŠĆE UN-a: Rusi su u prvim tjednima rata ubili najmanje 441 civila, uključujući djecu
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

IZVJEŠĆE UN-a: Rusi su u prvim tjednima rata ubili najmanje 441 civila, uključujući djecu

Stvarni broj je vjerojatno mnogo veći

Ruske snage ubile su najmanje 441 civila tijekom prvih tjedana napada na Ukrajinu, navodi se u izvješću UN-ovog Ureda za ljudska prava, prenosi Index.

Ured Visokog povjerenika za ljudska prava (OHCHR) dokumentirao je pogubljenja i napade u desecima gradova u tri regije i upozorio da je stvarni broj žrtava u regijama Kijev, Černihiv i Sumi vjerojatno mnogo veći. Izvješće je pokrivalo razdoblje od 24. veljače do početka travnja.

'Dotična djela počinile su ruske oružane snage koje su kontrolirale ta područja, pri čemu je ubijen 441 civil (341 muškarca, 72 žene, 20 dječaka i 8 djevojčica). Na mnogim tijelima su vidljivi znakovi namjernog ubojstva', stoji u izvješću.

Vaša reakcija na temu