Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Lukašenko nenamjerno otkrio koja je zemlja idući Putinov cilj?
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Lukašenko nenamjerno otkrio koja je zemlja idući Putinov cilj?

Videolinkom se obratio Vijeću sigurnosti

Bjeloruski predsjednik i najveći saveznik Vladimira Putina, Aleksandar Lukašenko jučer se videolinkom uživo obratio Vijeću sigurnosti. Lukašenko je stajao ispred karte i štapom pokazivao planirano kretanje trupa i ciljeve u Ukrajini.

No, Lukašenko je možda tako slučajno otkrio još jedan Putinov mogući cilj – napad na Moldaviju.

Naime, kako se čini, karta prikazuje i kretanje trupa iz Odese dalje prema krajnjem jugozapadu Ukrajine i dalje u Moldaviju, javlja N1.

Bjeloruski novinar Tadeusz Giczan na Twitteru je objavio da karta izgleda kao stvarna mapa invazije. 

- Prikazuje vojne objekte Ukrajine uništene projektilima iz Bjelorusije i smjerove napada. Ukrajina je na karti podijeljena u četiri sektora - ustvrdio je dodavši da jedino napad iz Odese prema Moldaviji još jedini s karte nije ostvaren.

Vaša reakcija na temu