Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Muškarac preminuo nakon operacije hemoroida

Muškarac preminuo nakon operacije hemoroida

Pokrenuta istraga protiv doktora poznate klinike

Više javno tužiteljstvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv liječnika poliklinike 011 Medical Team-Beograd Zorana K. (54) zbog sumnje da je pri pružanju liječničke pomoći nesavjesno postupao, uslijed čega je 30. prosinca 2023. godine nastupila smrt oštećenog N.B. (39).

Liječniku se stavlja na teret kazneno djelo teškog djela protiv zdravlja ljudi za koje je moguća kazna zatvora od 2 do 12 godina. Saslušanje osumnjičenog bilo je zakazano za utorak, ali je odgođeno za kraj kolovoza na molbu branitelja osumnjičenog.

Sumnja se da je liječnik nesavjesno postupao, on je izvršio operativno liječenje hemoroidalnih čvorova pod anestezijom, i to neadekvatnom upotrebom lasera, uslijed čega je po okončanju zahvata i buđenja iz anestezije oštećeni N. B. trpio jake bolove i bio lošeg općeg zdravstvenog stanja, ali je unatoč tome pušten na kućno liječenje oko 18 sati, piše Nova.rs.

Tijekom noći i narednog dana zdravstveno stanje sve mu se više pogoršavalo, dobio je visoku temperaturu, imao probavne tegobe i bolove, o čemu je obaviješten spomenuti liječnik, ali on nije izvršio hitan pregled, iako je na to upućivalo stanje oštećenog.

Muškarac je 29. prosinca 2023. godine primljen u Urgentni centar KCS-a, gdje je i uz odgovarajuće medicinske mjere sutradan preminuo.

Vaša reakcija na temu