Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NOVA POŠILJKA Hrvatski Caritas u Ukrajinu poslao hranu, higijenske potrepštine i ortopedska pomagala
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

NOVA POŠILJKA Hrvatski Caritas u Ukrajinu poslao hranu, higijenske potrepštine i ortopedska pomagala

Donacija je vrijedna gotovo 350.000 kn

Vođen potrebama korisnika dviju sestrinskih nacionalnih ukrajinskih organizacija, Caritasa Spes i Caritasa Ukrajina, Hrvatski Caritas u petak, 27. svibnja, uputio je u Ukrajinu novi tegljač s 18,5 t raznovrsne humanitarne pomoći vrijedne gotovo 350.000 kn. Osim različitih prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština u najnovijoj se pošiljci nalaze i invalidska pomagala, kolica i hodalice, koje su, nažalost, sve potrebnije među ratom pogođenim ratnim stradalnicima u Ukrajini.

Pomoć namijenjenu Caritasu nadbiskupije Ivano Frankivsk prikupio je Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije, dok je većina proizvoda, koje su darovali pojedinci u Riječkoj nadbiskupiji i Dubrovačkoj biskupiji, kao i onih koje je prikupljenim novčanim darova hrvatskih građana i tvrtki pribavio Hrvatski Caritas, upućena Caritasu Transkarpathia Sv. Martina u Mukačevu, koji će je dalje usmjeriti Caritasovoj mreži u jugoistočnim područjima Ukrajine. 


Hrvatski Caritas zahvaljuje svima koji su dosad svojim novčanim ili materijalnim darom ili pozivom na donacijski telefon omogućili da nužno potrebne namirnice stignu u srce Ukrajine. 

U akciju 'Pomoć za Ukrajinu' Hrvatskog Caritasa zainteresirani se mogu uključiti:

- pozivima na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa 0609010 (cijena po pozivu 6,25 HRK, PDV uključen)

- uplatom na žiro račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR3823400091511177677

- uplatom online donacije putem mrežne stranice Hrvatskog Caritasa www.caritas.hr 

- darujući trajne prehrambene i higijenske namirnice koje želite poslati u Ukrajinu u župnim i nad/biskupijskim caritasima diljem Hrvatske.

Vaša reakcija na temu