Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flickr Orban moli Putina da proglasi primirje
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Orban moli Putina da proglasi primirje

'Dao mi je pozitivan odgovor, ali ima neke uvjete'

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da je razgovarao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i zamolio ga da primijeni primirje u Ukrajini.

Orban je na konferenciji za novinare rekao da je pozvao Putina na mirovne pregovore u Mađarskoj, koji će se održati s ukrajinskim i francuskim predsjednikom, ali i njemačkim kancelarom

Podsjetimo, u svojoj posljednjoj prijetnji zapadnim čelnicima, Rusija ih je upozorila da ne poduzimaju ništa protiv ruske enklave Kalinjingrad.

- Stvarno se nadam da zdrav razum u Europi neće dopustiti da se započnu bilo kakve igre oko Kalinjingrada - rekao je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Alexander Grushko.

- To bi bilo igranje vatrom - dodao je.

Još u veljači, ruski zastupnik upozorio je da Poljska možda planira ponovno zauzeti Kalinjingrad nakon što je poljski general rekao da ruske snage samo 'okupiraju' to područje, prenosi Sky News. Sa Zapada je pak bilo malo znakova koji bi potvrdili te namjere, prenose 24 sata.

Vaša reakcija na temu