Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Osamnaestogodišnjakinja ubila oca u Italiji: 'Dugo je maltretirao majku i mene'

Osamnaestogodišnjakinja ubila oca u Italiji: 'Dugo je maltretirao majku i mene'

Izbola ga kuhinjskim nožem

Do jučer je marljivo učila i pomagala svojoj 14-godišnjoj sestri i mlađoj braći od 12 i 13 godina, a sada je optužena za ubojstvo svog oca, 50-godišnjeg građevinskog radnika.

Makka Sulaev, koja će u kolovozu napuniti 19 godina, stigla je s obitelji iz Čečenije u Italiju prije pet godina. Žive u skromnom stanu u centru grada Nizza Monferrato.

Njen otac Akhyad Sulaev jučer je iznenada dao otkaz, po tko zna koji put, i otišao to priopćiti 50-godišnjoj supruzi, na njeno radno mjesto, u restoran. Posvađali su se oko financijskih posljedica te odluke, a onda je otišao kući.

Djevojka htjela obraniti majku

Svađa se nastavila tijekom poslijepodneva, kada se supruga vratila kući, između 15.30 i 16 sati.

Onda je uslijedio tragični epilog. Svađa bračnog para prerasla je u nasilje, a zatim je najstarija kći intervenirala braneći majku, do te mjere da je uzela kuhinjski nož i izbola oca, piše Il Messaggero, prenosi Novi list.

'Dugo nas je maltretirao, bio je nasilan', ispričale su istražiteljima majka i kćer,  jasno dajući do znanja da je zlostavljanje bilo uobičajeno odnosno i učestalo. U vrijeme svađe u kući je bila cijela obitelj te učiteljica koja je djeci davala instrukcije kako bi lakše pratila školski program.

Učiteljica pozvala karabinjere

Upravo je učiteljica pozvala hitnu službu i karabinjere, ali ozlijeđeni muškarac je ubrzo umro. Kada su karabinjeri stigli, Makka je bila izvan sebe. Nosila je hidžab kao i obično, a ovu muslimansku obitelj njezin odvjetnik Massimo Sfolcini opisuje kao 'vrlo suzdržanu i vrlo pobožnu, što je zapravo dovelo kod osumnjičene do usamljenosti i očaja jer nije znala kako riješiti tešku situaciju u kući'. Njeno saslušanje je trajalo više od tri sata, a djevojka je potom privedena zbog ubojstva.

Pohađala gimnaziju i radila vikendom u restoranu

'Najveća mi je briga sada da je zaštitim. U teškom je psihičkom stanju, u velikim je poteškoćama', rekao je njezin odvjetnik. 'Vjerujem da će novo saslušanje biti u ponedjeljak. Mislim da nema razloga da bude u pritvoru. Djevojka je preuzela  značajnu ulogu u obitelji, jer je, osim što je marljivo učila, brinula o mlađoj braći i sestrama, vikendom navečer radila u restoranu gdje je zaposlena njezina majka, kako bi ekonomski pomogla obitelji. Kod kuće su govorili ruski, ali ona se prilagodila novoj sredini, iako joj nije bilo lako steći prijatelje. Ipak, imala je jednu prijateljicu kojoj je ispričala o problemima u obitelji', rekao je odvjetnik. Makka je inače vrijedna učenica, pohađa prirodoslovnu gimnaziju.

Vaša reakcija na temu