Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash POD ČUDNIM OKOLNOSTIMA Poginuo još jedan ruski tajkun
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

POD ČUDNIM OKOLNOSTIMA Poginuo još jedan ruski tajkun

Bliski suradnik Medvedeva

RuskiI mediji javljaju da je bivši predsjednik vlade Dagestana Magomed Abdulajev poginuo u nesreći u Mahačkali. Kako javljaju mediji, Abdulajev je prelazio cestu izvan obilježenog pješačkog prijelaza, kada je na njega naletio 55-godišnjak u Ladi Nivi, piše Index.

Njegova se smrt nastavlja na niz smrti istaknutih ruskih bogataša i dužnosnika koji su preminuli u misterioznim okolnostima od početka invazije na Ukrajinu. Abdulajev je inače bio blizak s bivšim ruskim predsjednikom i premijerom, Dimitrijem Medvedevom, a bio je i žestoki zagovornik rata u Ukrajini.

Deset mrtvih oligarha

Iako je odmah prevezen u bolnicu, ruski mediji javljaju da je preminuo je od teških ozljeda. Prema izvješćima, prelazio je cestu izvan pješačkog prijelaza kada je na njega naletjela Lada Niva. Nigdje se ne spominje je li vozač uhićen.

Magomed Abdulajev bio je na čelu vlade Dagestana od 2010. do 2013. Na tu je dužnost imenovan dok je predsjednik bio Dmitrij Medvedev. Prema medijskim izvješćima, Abdulajev i Medvedev zajedno su studirali. Protiv njega je 2015. godine pokrenut kazneni postupak zbog zloporabe položaja. Prema istražiteljima, sveučilište je oštetio za više od 20 milijuna rubalja, namijenjenih paušalnim isplatama studentima. Istraga je dovršena 2017. godine, ali nije bilo suđenja.

Od kada je Putin pokrenuo invaziju na Ukrajinu, pod nerazjašnjenim okolnostima umrlo je 10 ruskih oligarha i osoba povezanih s Putinovim režimom.

Vaša reakcija na temu