Foto: Pixabay RAKIJE AMO Ponestalo im alkohola pa su pili dezinficijens za ruke

RAKIJE AMO Ponestalo im alkohola pa su pili dezinficijens za ruke

Sedmero umrlo, a dvojica su još u komi

Zabava u selu Tomtor u Yukatiji, Rusija, otišla je u neželjenom smjeru nakon što je sedmero umrlo, a još dvoje je u komi na odjelu za intenzivnu njegu. Nakon što im je ponestalo alkohola, deveteročlana skupina odlučila je popiti dezinficijens za ruke. Vijest o partiju koji se održao u četvrtak proširila se u kratkom vremenu i šokirala svijet. 

Preminula je žena (41) i dva muškarca u dobi od 27 i 59 godina. Šest drugih odmah je prebačeno zrakoplovom u glavni grad regije Jakutsk gdje su hospitalizirani. U petak su umrla još tri muškarca, u dobi od 28, 32 i 69 godina, a u subotu je zabilježena još jedna preminula osoba, prenose 24 sata

- Registrirano je devet slučajeva trovanja sredstvima za dezinfekciju, uključujući sedam smrtnih slučajeva - rekao je federalni nadznornik javnog zdravstva. 

Pokrenuta je istraga, a za sad je poznato kako je skupina popila sredstvo za dezinfekciju koje sadrži 69 posto metanola. Zdravstveni službenici upozorili su mještane da ne piju antiseptik za ruke jer je otrovan za ljudsko tijelo. 

Usprkos nedavnom porastu broja slučajeva, vlasti se opiru novom zatvaranju. Umjesto toga nametnule su stroga pravila nošenja zaštitnih maski i rukavica, ističući važnost higijene i socijalne distance, a neke regije uvele su svoje ciljane mjere suzbijanja zaraze.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(80955, "");
Pregledaj komentare