Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RAT U UKRAJINI 'Rusi počinju pripreme za evakuaciju Zaporižje'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI 'Rusi počinju pripreme za evakuaciju Zaporižje'

Objavio Nacionalni centar otpora

Ukrajinske snage tvrde da ruske snage počinju pripreme za potencijalnu evakuaciju regije Zaporižja. Dijelove regije okupirale su ruske snage od veljače prošle godine, kada je grad Berdjansk pao pod rusku kontrolu. Međutim, glavni grad koji se također zove Zaporižja ostao je u ukrajinskim rukama, piše Index.

'Prema snagama otpora, okupacijske uprave pripremile su plan evakuacije za osoblje i njihove obitelji u privremeno okupiranim područjima u Zaporiškoj oblasti', objavio je Nacionalni centar otpora koji je uspostavila ukrajinska vojska. 

Također su objavili da ruske snage izdaju upute za uništavanje dokumenata i vojne opreme.

Ukrajina se još uvijek priprema za svoju proljetnu ofenzivu, u kojoj bi dijelovi regije Zaporižja mogli postati sljedeće ratište. Nedavno je objavljeno da je Ukrajina rotirala neke nove jedinice u regiju.

Vaša reakcija na temu