Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Mediamodifier from Pixabay RAT U UKRAJINI Rusija žestoko prozvala Njemačku
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI Rusija žestoko prozvala Njemačku

Sukob zbog oružja

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov kaže da je njemačka uključenost u sukob svakim danom sve veća i da Berlin nema načina da osigura da oružje koje je dostavio Ukrajini neće biti korišteno na ruskom teritoriju, piše Index.

Peskov je rekao da se oružje koje je isporučila Njemačka već koristi u regiji Donbas, području koje je Rusija nezakonito anektirala.

Kancelar Olaf Scholz rekao je jučer da je Njemačka inzistirala da se oružje koje je isporučila Ukrajini ne smije koristiti na području ruskog teritorija.

'Prvo, Njemačka nema načina da to provjeri. Drugo, oružje koje je Njemačka isporučila kijevskom režimu već puca na ruski teritorij, jer je Donbas ruska regija', dodao je.

Rekao je da se 'izravna i neizravna uključenost' Njemačke u sukob povećava, dodajući: 'Njemački kancelar to bi trebao uzeti kao svoju polaznu točku.'

Vaša reakcija na temu