Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com RAT U UKRAJINI Upucan bivši ukrajinski zastupnik koji je podržavao rusku invaziju
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI Upucan bivši ukrajinski zastupnik koji je podržavao rusku invaziju

U teškom je stanju

Oleh Tsarov, bivši član ukrajinskog parlamenta koji je podržavao rusku invaziju na Ukrajinu, upucan je i nalazi se u teškom stanju, prenosi Ukrajinska Pravda. Informaciju je podijelio i Vladimir Rogov, ruski dužnosnik na čelu okupiranog dijela Zaporiške oblasti, prenosi Index.

Rogov je napisao da je 'Olehovo stanje vrlo ozbiljno' i da se nalazi 'na intenzivnoj njezi'. Potvrdio je kako je Tsarov upucan. Društvenim mrežama se širi i snimka, navodno snimljena u blizini Tsarovljeve kuće, gdje je na njega izvršen atentat. Naknadno je vijest o atentatu objavljena i na Tsarovljevom službenom Telegram kanalu. 

'Informaciju o pokušaju atentata na Oleha Tsarova potvrdila je njegova obitelj. Oko ponoći je upucan s dva hica. Nema informacija o počinitelju, a sigurnosne snage istražuju incident. Do dolaska Hitne pomoći Oleh je već pao u nesvijest i izgubio veliku količinu krvi. Za sada nema informacija o njegovom zdravstvenom stanju', napisao je administrator. 

Pozivao na promjenu ukrajinskih granica

Okružni sud Ševčenkivski u Kijevu osudio je Tsarova u odsutnosti na 12 godina zatvora u svibnju prošle godine. Tsarov je stigao u Kijevsku oblast zajedno s ruskom vojskom u ožujku prošle godine, a također je pozvao lokalnu upravu Krivoja da preda grad ruskim okupatorima.

Više puta je na svom Telegram kanalu pozivao na promjenu državnih granica Ukrajine kršeći poredak utvrđen Ustavom Ukrajine. Izvori su prošli mjesec rekli Reutersu da je Rusija za Tsarova planirala da predvodi marionetsku vlast u Kijevu nakon invazije.

Sam Tsarov je odbacio tu mogućnost nakon izvješća Financial Timesa, uoči same invazije. Za taj medij je rekao da je ta ideja 'veoma smiješna' jer on samo vodi wellness-biznis na Krimu te 'nije dovoljno važan'.

Tsarov je ranije bio član ukrajinskog parlamenta, pa predsjednik parlamenta Novorusije, entiteta formiranog nakon što su proruski separatisti na istoku Ukrajine 2014. proglasili secesiju i počeli se boriti protiv ukrajinskih snaga. 

Vaša reakcija na temu