Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RAT U UKRAJINI Više od 50 mrtvih u napadu na Poltavu
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI Više od 50 mrtvih u napadu na Poltavu

Ozlijeđeno 235 ljudi

Rusija je danas izvela velik napad na Poltavu, grad u sjeveroistočnoj Ukrajini. Poltava je od ruske granice udaljena nekih 140 km. Rusi su je već znali napadati, ali ne kao gradove i regije bliže istočnom frontu, stoga su se u Poltavi smjestile mnoge izbjeglice. 

Rusija je ranije tijekom ljeta gađala aerodrom u regiji i tvrdila da je uništila ukrajinske ratne zrakoplove, no u današnjem napadu je ciljala sam grad. Projektili su djelomično uništili zgradu, pri čemu su ljudi ostali zatrpani u ruševinama. U napadu su vjerojatno korišteni balistički projektili Iskander-M s dometom do 500 km. Projektili nose kazetnu ili visokoeksplozivnu bojevu glavu do 700 kg, koja može uzrokovati znatna razaranja, piše Index.

Raste broj mrtvih u napadu na Poltavu

Ukrajinske vlasti su priopćile da je tijekom napada na Poltavu ubijena najmanje 51 osoba, a da ih je više od 235 ranjeno. 'Prema preliminarnim informacijama, ispod ruševina još uvijek može biti do 18 ljudi. Traje potraga za preživjelima. Oštećeno je deset stambenih objekata', rekao je regionalni čelnik Filip Pronin.

Zelenski: Osvojeni ruski teritorij ćemo zadržati na neodređeno vrijeme

Ukrajina planira na neodređeno vrijeme držati ruski teritorij osvojen tijekom iznenadnog napada na rusku pograničnu regiju Kursk, rekao je Volodimir Zelenski u intervjuu za NBC News. 'Time planiramo prisiliti Putina da sjedne za pregovarački stol', kazao je. U slučaju dogovora, ukrajinske trupe će se povući iz osvojenog teritorija. 'Mi ne trebamo njihovu zemlju', rekao je Zelenski.

Vaša reakcija na temu