Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Twitter RUSKI NAPADI Nova britanska karta pokazuje veliku promjenu
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RUSKI NAPADI Nova britanska karta pokazuje veliku promjenu

Ostala su tek dva džepa uz granicu s Bjelorusijom

Na najnovijoj britanskoj karti objavljenoj u ponedjeljak poslijepodne vidljive su ogromne promjene u odnosu na ranije britanske karte. Britansko ministarstvo obrane, koje od početka rata u Ukrajini svaki dan objavljuje kartu sa stanjem na bojištu, označilo je velika područja oko Kijeva oslobođenima.

Ukrajina je još za vikend objavila da su oslobodili ogromna područja sjeverno, sjeveroistočno i sjeverozapadno od Kijeva, a Britanci su sad ažurirali kartu. Tako se na novoj britanskoj karti vidi da su Rusi potpuno odbačeni od Kijeva i okolice te da su prisiljeni povući se sve do granice s Bjelorusijom.

Prema ovoj karti, praktički cijeli sjever zemlje je oslobođen, uključujući i toliko spominjanu nuklearku Černobil. Ostala su tek dva džepa uz samu granicu s Bjelorusijom gdje se još vode borbe.

Karta bilježi i ogromno oslobođenje teritorija od Kijeva prema istoku.

Do ove promjene došlo u jedan dan, već su sad Britanci odlučili detaljno ažurirati kartu i time su potvrdili da smatraju da su ta područja pod kontrolom Ukrajine, prenosi Index.

Vaša reakcija na temu