Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com SANKCIJE RUSIJI Europska komisija donijela zajednički prijedlog paketa za održavanje i usklađivanje
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

SANKCIJE RUSIJI Europska komisija donijela zajednički prijedlog paketa za održavanje i usklađivanje

'Moraju nastaviti plaćati visoku cijenu za agresiju koju provode'

Europska komisija danas je donijela zajednički prijedlog novih mjera kako bi ojačala učinak šest aktivnih paketa sankcija protiv Rusije. 

'Današnjim mjerama o održavanju i usklađivanju pojašnjava se niz odredbi za jačanje pravne sigurnosti subjekata te za samu provedbu sankcija u državama članicama Europske unije. Paketom se sankcije EU-a dodatno usklađuju sa sankcijama saveznika i partnera, posebno skupinom G7', navode iz predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

Napominju da se u paketu ponavlja odlučni stav Komisije o zaštiti sigurnosti opskrbe hranom diljem svijeta.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen izjavila je: 

'Okrutni ruski rat protiv Ukrajine i dalje se odvija jednakim intenzitetom. Stoga danas predlažemo pooštravanje strogih sankcija EU-a protiv Kremlja, njihovu učinkovitiju provedbu i produljenje do siječnja 2023. Moskva mora nastaviti plaćati visoku cijenu za agresiju koju provodi.'

Visoki predstavnik Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borrell rekao je:

'Sankcije EU-a teške su i imaju snažan učinak. I dalje njima ciljamo osobe bliske Vladimiru Putinu i Kremlju. Današnji paket odražava naš koordinirani pristup s međunarodnim partnerima, uključujući skupinu G7. Osim ovih mjera, Vijeću ću predstaviti i prijedloge za uvrštavanje većeg broja pojedinaca i subjekata na popis onih čija je imovina zamrznuta, a mogućnost putovanja ograničena.'

Vaša reakcija na temu