Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Shrvana majka: Na dan kad je moj sin počinio masovno ubojstvo, nisam primijetila ništa čudno, osim jednog detalja

Shrvana majka: Na dan kad je moj sin počinio masovno ubojstvo, nisam primijetila ništa čudno, osim jednog detalja

I sama vapi za objašnjenjem i odgovorima

Majka trinaestogodišnjeg dječaka koji je u beogradskoj Osnovnoj školi ‘Vladislav Ribnikar‘ ubio devet učenika i zaštitara, jučer je dala iskaz policiji. Detaljno je govorila o djetinjstvu svojeg sina, njegovom odnosu s vršnjacima i obitelji, dječakovom zdravlju... Govorila je i o danima prije strašnog čina, kao i o samom jutru prije nego što je dječak počinio masovno ubojstvo.

Podsjetimo, nastoji se utvrditi je li M. K. zapostavljala ili zlostavljala svoga sina, u kojem bi slučaju mogla dobiti i zatvorsku kaznu do tri godine.

‘Ništa nije ukazivalo na ovo‘

Blic piše da je majka sina opisala kao boležljivog i pametnog, a ništa joj nije ukazivalo na to da bi mogao učiniti ovakvo što. Tužiteljstvo će u nastavku istrage pokušati otkriti je li to istina.

Dječak je pet dana prije masovnog ubojstva bio s prijateljem i njegovom majkom van grada za 1. svibnja, a zatim su se vratili u Beograd.

- Majka je ispričala da se dječak vratio s prijateljem i njegovom majkom za Beograd, dok su ona, suprug i kćer bili u drugom vozilu. Dječak je, kako je rekla, došao kući sat vremena prije njih, a kada je stigao ostatak obitelji, on se tuširao. Majka tvrdi da nije primijetila nikakve promjene u njegovom ponašanju, kaže sugovornik Blica i dodaje da idući dan dječak i njegova sestra nisu išli u školu već kod bake i djeda.

- Majka se sjeća da je dječak u jednom trenutku otišao do trgovine kupiti namirnice, ali ni tog dana nije vidjela ništa čudno u njegovom ponašanju. Navodno je pričao s roditeljima o filmu koji su gledali i drugim temama koje ga zanimaju, dodaje izvor Blica.

Na dan ubojstva je bio malo usporen

Na dan masovnog ubojstva, 3. svibnja, majka je djeci napravila doručak i probudila ih, a ni tada nije primijetila ništa čudno kod dječaka, osim toga da je bio malo usporen prilikom doručka i spremanja za školu.

- Dječak je majci navodno rekao da ne brine, jer nastavnica zna kasniti. Majka tvrdi da je zatim otišla odvesti kćer u školu, a dječak je ostao kod kuće i sam se spremao, dodaje izvor Blica.

Samo sat vremena kasnije, dogodila se pucnjava u školi. Majka je tada mislila da joj je sin ozlijeđen i otišla do škole, a tamo je saznala da je on taj koji je pucao.

- Majka kaže da je bila izbezumljena, da joj je i dalje teško povjerovati da je njezin sin to učinio i uporno tvrdi da ništa nije ukazivalo na to. Istaknula je da i sama vapi za objašnjenjem i odgovorima.

Vaša reakcija na temu