Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay SUTRA PREGOVORI Putin odustao od važnog zahtjeva za kraj rata?
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

SUTRA PREGOVORI Putin odustao od važnog zahtjeva za kraj rata?

Evo što je sve maknuto u novom nacrtu sporazuma

Rusija i Ukrajina sutra u Turskoj nastavljaju pregovore. Novinar Financial Timesa iznosi neke od točaka kojih bi se strane trebale dotaknuti. 

Prema navodima FT-a, Rusija više neće ustrajati na 'denacifikaciji' Ukrajine te će dati zeleno svjetlo za njezin pristup Europskoj uniji - pod uvjetom da odustane od članstva u NATO-u.

- Novi nacrt sporazuma ne sadrži često spominjane 'denacifikaciju' i 'demilitarizaciju', kao ni 'zaštitu ruskog jezika' - navode anonimni izvori FT-a. 

- Turska je među zemljama koje bi Kijevu mogle ponuditi sigurnosna jamstva u sklopu bilo kakvog dogovora s Rusijom o završetku rata u Ukrajini. Turska je među onim zemljama koje bi mogle postati jamci naše sigurnosti u budućnosti' - rekao je danas viši ukrajinski dužnosnik Igor Žovkva, prenosi Index

Turski predsjednik Tayyip Erdogan i njegov ruski kolega Vladimir Putin dogovorili su se u jučerašnjem telefonskom razgovoru da se pregovori održe u Istanbulu. Ankara se nada da će se postići prekid vatre.

Vaša reakcija na temu