Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP TUGA U SUSJEDSTVU Pijan naletio na pješakinje i ubio mladu doktoricu

TUGA U SUSJEDSTVU Pijan naletio na pješakinje i ubio mladu doktoricu

Dvije osobe su teško ozlijeđene

Sinoć je u prometnoj nesreći, koja se dogodila oko 23:30 u Sarajevu, poginula mlada liječnica Azra Spahić (1998.), zaposlenica Doma zdravlja Kantona Sarajevo, javlja Klix.ba.

Na nju i još dvije pješakinje je u Mercedesu naletio Armin Berberović (1996.) iz sarajevske općine Stari Grad. Berberović je u trenutku nesreće imao alkohola u krvi, a vozio je brzinom znatno većom od ograničenja. Nije imao položen vozački. Njega je sinoć oko 2.30 uhitila policija, prenosi Index.

'Istog dana u 2.30 sati, policijski službenici lišili su slobode osobu B. A., rođenu 1996. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD iz članka 336. KZ FBiH /Teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa/ u vezi s KD iz članka 332 KZ FBiH /Ugrožavanje javnog prometa, nakon čega je osoba lišena slobode predana u prostorije za zadržavanje', naveli su iz policije.

U nesreći su ozlijeđene još dvije pješakinje - S. A. (1997. godište) i S. E. (2002. godište). Jedna je pješakinja zadobila ozljede opasne po život, a druga teške ozljede.

Detalji nesreće

Do nesreće je došlo u petak u 23:30 u Ulici maršala Tita, a vozač Berberović u krvi je imao 0.41 promil alkohola te je vozio brže od ograničenja kada je udario tri djevojke. Nakon naleta na djevojke nije se odmah zaustavio, nego je još udario u prometni znak, a zatim i u zid.

Berberović se nakon uhićenja nalazi pod nadzorom policije i nad njim se obavlja kriminalistička obrada. U zakonskom roku bit će predan u nadležnost kantonalnog tužiteljstva. 

Kako doznaje Klix.ba, Berberoviću su u prošlosti više puta izdavani prekršajni nalozi zbog vožnje bez položenog vozačkog ispita i poznat je sarajevskoj policiji po takvim prekršajima. 

Kolege se opraštaju od preminule doktorice

Kolege se opraštaju od preminule Azre.

'Azra je bila jedna od najboljih studenata Medicinskog fakulteta, divna, plemenita duša s Une, ponos ove zemlje i Fakulteta. Azru ćemo zauvijek čuvati u našim mislima i srcima', napisali su.


Snimka automobila kojim je počinjen zločin

Kako je javio Dnevni avaz, automobil Merceses A klase, kojim je Berberović pijan i bez vozačke počinio zločin, trenutno se nalazi na ograđenom parkiralištu u sarajevskom Reljevu. List je objavio i snimku automobila. 

Vaša reakcija na temu