Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Ujedinjeni protiv svih oblika mržnje i jača prava koja proizlaze iz građanstva EU-a

Ujedinjeni protiv svih oblika mržnje i jača prava koja proizlaze iz građanstva EU-a

Stanje je zabrinjavajuće

Europska komisija i Visoki predstavnik danas su donijeli komunikaciju naziva 'Nema mjesta za mržnju: Europa ujedinjena protiv mržnje'. Komunikacija je poziv na djelovanje svim Europljanima kako bismo se suprotstavili mržnji i založili se za toleranciju i poštovanje.

Posljednjih smo tjedana vidjeli prizore u Europi koje smo se nadali da nikada nećemo vidjeti. Europa bilježi zabrinjavajući porast govora mržnje i zločina iz mržnje, a posebno su pogođene židovske i muslimanske zajednice.

Komisija danas objavljuje Izvješće o građanstvu EU-a za 2023., u kojem predstavlja nove smjernice o pravu na slobodno kretanje, vodič za dobru izbornu praksu za građane s invaliditetom, zbirku praksi e-glasovanja i vodič za građanstvo EU-a.

Paket uključuje i prijedlog izmjene Direktive o konzularnoj zaštiti radi bolje zaštite i potpore građanima EU-a u inozemstvu u kriznim vremenima, izvješće o europskoj građanskoj inicijativi i najnovije istraživanje Eurobarometra o građanstvu i demokraciji.

Vaša reakcija na temu