Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Ukrajina odgovorila na ruski prijedlog
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Ukrajina odgovorila na ruski prijedlog

'Model može biti samo - ukrajinski'

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog rekao je da je ruski prijedlog da Ukrajina usvoji neutralnost u austrijskom stilu neprihvatljiv za zemlju.

Mihailo Podoljak, član ukrajinskog pregovaračkog tima, rekao je lokalnim medijima da svaki mirovni sporazum mora biti pod ukrajinskim uvjetima koji štite njezin suverenitet.

'Razumijemo pokušaj naših partnera da ostanu proaktivni u procesu pregovora', rekao je Podoljak. 'Ali Ukrajina je sada u stanju izravnog rata s Rusijom', dodao je.

Jasno mu je, kaže, da se spominju švedski ili austrijski model.

'Stoga model može biti samo 'ukrajinski' i samo sa zakonski provjerenim sigurnosnim jamstvima. I bez drugih modela ili opcija', dodao je, prenosi Index.

Vaša reakcija na temu