Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Ukrajina službeno podnijela zahtjev za pridruživanje NATO-u
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Ukrajina službeno podnijela zahtjev za pridruživanje NATO-u

Odgovor na aneksiju

Ukrajina je i službeno podnijela zahtjev za članstvo u NATO-u. Ovaj  potez komentirao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

- Već smo de facto saveznici. De facto, već smo dokazali kompatibilnost sa standardima saveza. Ukrajina podnosi zahtjev za potvrdu de jure, po ubrzanom postupku - rekao je Zelenski.

Sve se to odvilo dok je Putin potpisivao aneksiju okupiranih ukrajinskih teritorija. Zelenski je rekao kako ne kani pregovarati s Rusijom sve dok je Vladimir Putin na vlasti

- Ukrajina je bila i ostala predvodnik svih pregovaračkih napora. Upravo je naša država uvijek nudila Rusiji da se postigne dogovor o suživotu pod ravnopravnim, poštenim, pristojnim i poštenim uvjetima. Očito je da je to nemoguće s ovim ruskim predsjednikom. On ne zna što su dostojanstvo i poštenje. Stoga smo spremni na dijalog s Rusijom, ali s drugim predsjednikom -  rekao je u online video-snimci nedugo nakon što je Kremlj formalizirao aneksiju četiriju ukrajinskih regija, prenose 24 sata.

Vaša reakcija na temu