Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Ukrajina tvrdi da je povratila 20 km zemlje oko Bahmuta
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Ukrajina tvrdi da je povratila 20 km zemlje oko Bahmuta

'Nastavljaju se teške borbe s različitim rezultatima'

Ukrajinske snage preuzele su oko 20 četvornih kilometara teritorija od ruskih snaga oko istočnog Bahmuta posljednjih dana, rekla je danas zamjenica ukrajinskog ministra obrane Hana Maljar. Na Telegramu je napisala da su ruske snage 'donekle' napredovale u samom gradu Bahmutu i da se teške borbe nastavljaju, prenosi Index.

'Neprijatelj pomalo napreduje u samom Bahmutu, potpuno uništavajući grad topništvom. Osim toga, neprijatelj podiže jedinice profesionalnih padobranaca. Nastavljaju se teške borbe s različitim rezultatima. U trenutnoj situaciji naše postrojbe daju sve od sebe, pa i više od toga', rekla je.

'Činjenica da obrana Bahmuta traje toliko mjeseci i ima pomaka na određenim područjima pokazuje snagu naših boraca i visoku razinu profesionalnosti zapovjedništva obrane. Podsjetit ću vas da je neprijatelj u prednosti u broju ljudi i naoružanju. Istovremeno, zahvaljujući akcijama naše vojske, on od prošlog ljeta nije uspio provesti svoje planove u smjeru Bahmuta', dodaje.

Vaša reakcija na temu