Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Ukrajinci ove zime očekuju rekordan broj napada dronovima
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Ukrajinci ove zime očekuju rekordan broj napada dronovima

Kijev se priprema za drugu zimu masovnog bombardiranja

Ukrajinske zračne snage očekuju rekordan broj napada ruskih bespilotnih letjelica na svoje tlo ove zime, kazao je njihov glasnogovornik Jurij Ihnat, dok se Kijev priprema za drugu zimu masovnog bombardiranja svojih energetskih postrojenja, piše Index.

Ihnat je rekao kako podaci za rujan pokazuju da će ruska uporaba dronova kamikaza iranskog podrijetla nadmašiti prošlogodišnju brojku. 'Ova jesen i zima... već su rekordne u pogledu broja dronova Shahed. Više od 500 ih je upotrijebljeno u rujnu', poručio je Ihnat u intervjuu na nacionalnoj televiziji.

Usporedio je ovaj broj s kampanjom ruskih zračnih napada na Ukrajinu prošle zime, kada je u šest mjeseci iskorišteno oko 1000 dronova Shahed. Napadi na energetske objekte prošle zime oštetili su značajan dio ukrajinskog elektroenergetskog sustava te prisilili većinu gradova na racionalizaciju električne energije i tople vode.

Vaša reakcija na temu