Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Ukrajinci spriječili Ruse da zauzmu grad nakon 12 minuta pregovora
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Ukrajinci spriječili Ruse da zauzmu grad nakon 12 minuta pregovora

'Ruske snage će osigurati nesmetan prolazak komunalnih vozila, vozila hitne pomoći i vozila koja prevoze hranu i humanitarni teret'

Uprava istočnoukrajinskog grada Konotop u regiji Sumy vodila je pregovore s ruskim snagama i postigla dogovor s njima da neće ulaziti u grad, rekao je načelnik regionalne vojne uprave Sumi Dmitro Živicki.

'Razgovor u Konotopu između Rusa i predstavnika vojne uprave trajao je 12 minuta. Dogovor je sljedeći: o smjeni vlasti ne može biti govora. Zainteresirani su za zakon i red. Ruske snage neće ući, ukrajinska zastava je tamo gdje i treba biti', rekao je Živicki na svom kanalu na Telegramu.

Postignut je dogovor da ukrajinske snage neće pucati na Ruse te da neće biti provokativnih akcija ni sjedne strane, dodao je, a objavio je Interfax, a prenosi N1.

Osim toga, ruske snage će osigurati nesmetan prolazak komunalnih vozila, vozila hitne pomoći i vozila koja prevoze hranu i humanitarni teret, rekao je Živicki.

Vaša reakcija na temu