Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Ukrajinski pregovarač otkrio novosti, dužnosnik NATO-a smatra da bi Bjelorusija mogla napasti Ukrajinu
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Ukrajinski pregovarač otkrio novosti, dužnosnik NATO-a smatra da bi Bjelorusija mogla napasti Ukrajinu

'Poduzeli su političke korake kako bi mogli primiti nuklearno oružje'

Nakon 26 dana rata došlo je do nekih promjena u mirovnim pregovorima, kaže za BBC ukrajinski pregovarač Mihajlo Podoljak

- Otpor Ukrajine natjerao je Rusiju da adekvatnije procijeni stvarnost situacije, što je pomoglo u poticanju neke vrste dijaloga - rekao je za BBC.

No, svaka odluka o mirovnom sporazumu bit će donesena između ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i ruskog čelnika Vladimira Putina, dodao je. Podoljak kaže da nema dogovorenog datuma kada bi se njihov sastanak mogao dogoditi, prenosi Index.

Iako odbija dati detalje pregovora, Podoljak jasno daje do znanja da Kijev neće napraviti nikakav kompromis o teritorijalnoj cjelovitosti ili suverenitetu Ukrajine. Još jednom je izrazio frustraciju Kijeva zbog odbijanja NATO-a da u Ukrajini uvede zonu zabrane letova.

Index donosi i vijest da bi Bjelorusija uskoro mogla napasti Ukrajinu i  da se sprema dopustiti Rusiji postavljanje nuklearnog oružja na svoje tlo. Te informacije je rekao visoki obavještajni dužnosnik NATO-a koji je želio ostati anoniman.

- Ne kažem vam da će sutra ondje staviti nuklearno oružje. Ono što mislim je da su poduzeli političke korake kako bi sada mogli primiti nuklearno oružje ako se donese takva odluka - pojasnio je.

Vaša reakcija na temu