Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com UN POTVRDIO MASOVNE SEKSUALNE ZLOČINE Ruskim vojnicima daju Viagru kako bi mogli silovati u Ukrajini
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

UN POTVRDIO MASOVNE SEKSUALNE ZLOČINE Ruskim vojnicima daju Viagru kako bi mogli silovati u Ukrajini

Ruske trupe silovale djecu od kojih su najmlađa imala četiri godine

Dužnosnica Ujedinjenih naroda izjavila je da se ruski vojnici opskrbljuju Viagrom kako bi silovali ukrajinske žene i 'dehumanizirali' ih, izvijestila je novinska agencija AFP.

Prema Pramili Patten, posebnoj UN-ovoj predstavnici za seksualno nasilje u sukobima, to je 'namjerna taktika' i dio 'vojne strategije', prenosi RTL.

'Kad žene drže danima i siluju ih, kad počnete silovati dječake i muškarce, kad vidite niz genitalnih sakaćenja, kad čujete da žene svjedoče o ruskim vojnicima opremljenim Viagrom, to je očito vojna strategija', rekla je Patten za AFP, a prenosi Business Insider.

'A kada žrtve izvještavaju o onome što je rečeno tijekom silovanja, očito je da je riječ o namjernoj taktici da se žrtva dehumanizira', nastavio je Patten.

Patten je rekla da je UN potvrdio više od 100 slučajeva silovanja ili seksualnih napada u Ukrajini otkako je Rusija pokrenula svoju invaziju u veljači 2022. Dodala je da je broj prijavljenih slučajeva 'samo vrh sante leda' jer se seksualno nasilje uglavnom premalo prijavljuje u sukobima.

Žrtve su prvenstveno žene, rekla je, ali ima i muškaraca i djece. Prošlog mjeseca istražitelji UN-a zaključili su u izvješću da su ruske trupe silovale djecu - od kojih su neka imala i četiri godine.

Prošli tjedan je jedna Ukrajinka rekla za The Washington Post da su je ruski vojnici u Iziumu silovali i mučili. Alla, 52, dala je detaljan izvještaj o 10 dana kojih su ona i njezin suprug proveli u zatočeništvu.

Vaša reakcija na temu