Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot / CNN UPOZORENJE IZ RUSIJE 'Koristit ćemo nuklearno oružje u jednom slučaju'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

UPOZORENJE IZ RUSIJE 'Koristit ćemo nuklearno oružje u jednom slučaju'

Glasnogovornik Kremlja pojasnio je njihov koncept nacionalne sigurnosti

Glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov govorio je o korištenju nuklearnog oružja. Njegove je izjave prvo objavila ruska državna novinska agencija TASS, a kasnije je iste ponovio u razgovoru za CNN. 

Peskov je rekao da nitko nikada nije mislio da će 'specijalna vojna operacija' u Ukrajini potrajati samo nekoliko dana te da se cijela kampanja još uvijek planira.

Na pitanja o nuklearnom oružju, koja se neprestano postavljaju od početka ruske invazije, Peskov je kazao da će ga Rusija koristiti 'samo ako bude ugroženo njezino postojanje', prenosi Guardian.

Peskov je večeras razgovarao i s novinarkom CNN-a Christiane Amanpour. Odbio je isključiti korištenje nuklearnog oružja.

Upitala ga je može li reći da predsjednik Vladimir Putin prijetnjom nuklearnim oružjem želi uplašiti Ukrajinu i ostatak svijeta i da nikad ne bi koristio nuklearno oružje.

- Imamo koncept nacionalne sigurnosti, to je javni dokument, možete pročitate sve razloge za korištenje nuklearnog oružja. Ako je u pitanju egzistencijalna prijetnja našoj zemlji, onda se može koristiti nuklearno oružje. Nema drugih razloga u tom dokumentu - odgovorio je Peskov, prenosi N1.

Glasnogovornik Kremlja također je ustvrdio da 'posebna vojna operacija' - službeni eufemizam Kremlja za rusku invaziju na Ukrajinu - teče strogo u skladu s planovima i ciljevima koji su unaprijed utvrđeni.

Vaša reakcija na temu