Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Australski policajac optužen da je davio djevojku jer nije nosila masku

UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Australski policajac optužen da je davio djevojku jer nije nosila masku

U tijeku je istraga

Policajci australske savezne države Victorije su pod istragom jer su navodno nasilno postupali sa ženom koja nije nosila masku za lice, donosi Index.

Na snimkama događaja koja se pojavila na društvenim medijima, vidi se kako dvoje policajaca prilaze mladoj ženi u predgrađu Collingwooda.


Upozoravamo da bi nekim čitateljima ova video snimka mogla biti uznemirujuća

Nakon nekoliko trenutaka, primjećuje se kako policajac drži djevojku za grlo i gura je uz zid. Mlada žena je tada viknula: "Davite me!".

Zatim se čuje kako dečko djevojke, koji je snimao cijeli incident, govori policajcima kako je 21-godišnjakinja oslobođena obveze nošenja maske zbog medicinskih razloga.

Dečko djevojke u pitanju rekao je za 7NEWS kako mu je jasno da 'svi moraju nositi maske', ali 'da su neki građani oslobođeni te obaveze'.

'Način na koji su nam pristupili je zastrašujući. Oni bi nas trebali štititi. Ne osjećam se zaštićeno', dodao je.

Mlada žena je kasnije priznala da je policajcu kada ju je prvi put upitao zašto ne nosi masku samo pokazala srednji prst. No dodaje kako je njegova reakcija bila pretjerana.

'Kada samo traže neki sukob, da nekome naplate kaznu ili da budu nasilni, onda ne postupaju prema zakonu', rekla je.

Policijska postaja Victoria priopćila je kako je žena u pitanju uhićena jer nije htjela navesti svoje ime i adresu.

'Zatim je postala agresivna i udarila policajku u gornji dio tijela', rekli su iz policije.

'Nastavila se opirati uhićenju i morala je biti privedena', dodali su.

U zadnja 24 sata novčano je kažnjeno više od 200 građana Victorije zbog kršenja državnih mjera ograničenja. Od toga su 33 osobe kažnjene zbog nenošenja maske.

Vaša reakcija na temu