Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot (Twitter) VIDEO Ukrajinski dronovi 'priveli' ruskog vojnika
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

VIDEO Ukrajinski dronovi 'priveli' ruskog vojnika

Navodno se radi o jedva punoljetnom 'wagnerovcu'

Ispaljuju projektile, bacaju sićušne bombe i uočavaju mete za topništvo, bespilotne letjelice ukrajinske vojske nedvojbeno su odgovorne za stotine, ako ne i tisuće, ruskih žrtava dok ruski rat protiv Ukrajine ulazi u deseti mjesec. U novom razvoju događaja, čini se kako ukrajinski dronovi sada također pomaži i kod privođenja Rusa. 

U najnovijem primjeru ruski vojnik je, prema Forbesu, negdje u istočnoj Ukrajini u oblasti Donbas, ispustio oružje i podigao ruke kada je učio dron koji pripada ukrajinskoj vojsci, prenosi Večernji list.

S rukama u zraku, ruski vojnik pratio je dron prema ukrajinskim linijama. 

'Dronovi su najžešći neprijatelji okupatora', oglasilo se ukrajinsko ministarstvo obrane na društvenim mrežama. 

'Ali pokazalo se, ne od svih. Ovaj je odveo u zarobljeništvo okupatora koji je shvatio da je predaja jedina šansa za preživljavanje.' 

Navodno se radi o 'mladom wagnerovcu', mladiću od '18-20 godina' kojeg su ukrajinski vojnici 'posvojili' kada ga je dron doveo do baze, piše korisnik Twittera koji tvrdi da je komunicirao s vojnicima koji su upravljali dronom, a priložio je i screenshot razgovora.

Vaša reakcija na temu