Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Instagram Vučko, Zagi i Pobjednik postali viralnim hitom

Vučko, Zagi i Pobjednik postali viralnim hitom

Riječ je o potpori prosvjednicima u Beogradu

Crtež na kojem plava vjeverica i mali vuk pridižu Beogradskog pobjednika postala je viralna, ali mlađe generacije možda i ne znaju tko su ti crtani junaci i što predstavljaju, piše Nova.rs.


Vjeverica Zagi predstavlja Zagreb. Sa šeširićem i repom u olimpijskim bojama, Zagi je bio zaštitni znak Univerzijade održane u Zagrebu 1987. godine, čiji je slogan bio 'Svijet mladih za svijet mira'. Bilo je to posljednje veliko međunarodno sportsko natjecanje u bivšoj Jugoslaviji.

Zagija je nacrtao jedan od prvaka Zagrebačke škole animiranog filma Nedeljko Dragić, koji je sudjelovao i u kampanji za Olimpijadu u Sarajevu 1984. čiji je simbol bio – Vučko.

Mali vuk koji je uzeo Pobjednikov mač i pokušava ga zaštititi, predstavlja Sarajevo. Vučka je dizajnirao slovenski slikar Jože Trobec, a u reklamama mu je glas posuđivao Zdravko Čolić.

Na crtežu koji je ovih dana preplavio društvene mreže Zagi i Vučko pokušavaju pridići i obraniti Beogradskog pobjednika, koji se našao na koljenima, iscrpljen i slomljen u nasilnim prosvjedima kod Skupštine.

Podsjetimo, Beograd je i četvrti dan zaredom poprište velikih prosvjeda i nereda koje prati i nasilje.

Vaša reakcija na temu