Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Martaposemuckel from Pixabay Zbog jednog prekršaja, kazne u susjedstvu mogu ići do 2000 eura

Zbog jednog prekršaja, kazne u susjedstvu mogu ići do 2000 eura

'Nisam očekivao da će me kazniti'

Bečanin je u utorak u Beču novčano kažnjen jer je na cestu bacio opušak cigarete. Policija je u priopćenju navela kako mu je kazna iznosila 50 eura, ali u nekim slučajevima može biti i do 2.000 eura.

Naime, u austrijskoj prijestolnici, tzv. WasteWatchers u civilu promatraju što rade prolaznici, odnosno paze da ne zagađuju ceste, trgove i grad općenito, kako bi osigurali da grad ostane čist, piše Fenix-magazin.

U utorak je jedan kontrolor prišao muškarcu i upozorio ga na netom bačeni opušak, zatražio mu je identifikacijske dokumente te mu ispisao kaznu u iznosu od 50 eura.

'Čovjek je bio vrlo strog. Nije mario za moju ponudu da pokupim opušak i bacim ga u smeće. Doista nisam očekivao da će me kazniti', rekao je šokirani Bečanin.

No, prekršitelj je zapravo imao sreće jer je dobio minimalnu kaznu. Svakome tko baca smeće na cestu u Beču prijeti kazna od 100 eura. Novac koji Grad prikupi od ovih kazni ide za čišćenje.

U Beču trenutačno djeluje 40 kontrolora koji kontroliraju čistoću.

Svatko tko u Njemačkoj izbacuje smeće iz automobila može očekivati ​​različite kazne ovisno o saveznoj zemlji. U Njemačkoj je zakon o zaštiti okoliša i prirode stvar savezne zemlje, izvještava ADAC. Primjerice, bacanje staklene boce u Hamburgu stoji od 35 do 150 eura. Ako se staklo razbije, kazna može iznositi i do 1.000 eura.

Vaša reakcija na temu