Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Zelenski: Opsada Mariupolja je teror koji će se pamtiti
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Zelenski: Opsada Mariupolja je teror koji će se pamtiti

Spasioci još tragaju za preživjelima u kazalištu

Ukrajinski predsjednik Zelenski rekao je da je ruska opsada lučkog grada Mariupolja teror koji će se pamtiti stoljećima, prenosi Reuters. Zelenski je u noćas objavljenom videu rekao da će opsada Mariupolja ući u povijest odgovornosti za ratne zločine.

- Učiniti to mirnom gradu… je teror koji će se pamtiti stoljećima koja dolaze - dodao je.

Ipak, rekao je, potrebni su mirovni pregovori s Rusijom iako nisu laki i ugodni.

Oko 400.000 ljudi zarobljeno je u Mariupolu više od dva tjedna. Ruske snage intenzivno i konstantno bombardiraju grad, a stanovništvo u mnogim dijelovima grada nema struje, grijanja niti vode.

Spasioci još uvijek tragaju za preživjelima u kazalištu u Mariupolju za koje lokalne vlasti kažu da je sravnjeno ruskim zračnim napadima u srijedu. Rusija poriče da je pogodila kazalište ili da je gađala civile.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da njegove snage stežu obruč oko Mariupolja i da se ulične borbe vode u središtu grada, javlja N1.

Vaša reakcija na temu