Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot ZELENSKI PORUČIO RUSIMA: Još nije kasno da zaustavimo zlo
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

ZELENSKI PORUČIO RUSIMA: Još nije kasno da zaustavimo zlo

'Ovo nije neki improvizirani rat, ovo je namjerna i unaprijed odlučena akcija'

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski kaže da se ruske snage spremaju bombardirati Odesu, grad na crnomorskoj obali Ukrajine. 

- Rakete protiv Odese? Ovo će biti ratni zločin - rekao je Zelenski u televizijskom obraćanju.

Rekao je da 'nije prekasno' da ruski državljani pokušaju zaustaviti ovaj rat.

- Ovo je vrijeme kada možemo pobijediti zlo, kada još nije kasno. Možete samo izgubiti posao, ne propustite svoju priliku. Ruski državljani, ovo je borba ne samo za mir u Ukrajini, ovo je borba za našu slobodu. Ako sada šutite, u budućnosti će samo vaše siromaštvo govoriti u vaše ime. Ne šutite - rekao je Zelenski.

Kaže da je Ukrajina zarobila pripadnike ruske vojske i govorio o dokazima koje su pronašli kod zarobljenika.

- Stotine ruskih vojnika i pilota koji su bacali bombe na naše gradove, čuli smo njihove iskaze, vidjeli dokumente, dokaze kao što su karte. Ovo nije neki improvizirani rat, ovo je namjerna i unaprijed odlučena akcija. Oni su planirali ovaj rat - rekao je i naglasio da se u postupanju s ratnim zarobljenicima poštuje Ženevska konvencija, piše Index.

Vaša reakcija na temu