Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Zelenski uputio poruku Putinu: Jedini način da se rat zaustavi jest da nas dvojica direktno razgovaramo
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Zelenski uputio poruku Putinu: Jedini način da se rat zaustavi jest da nas dvojica direktno razgovaramo

'Što želiš od nas? Odlazi s naše zemlje!'

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je u četvrtak Zapad da poveća pomoć njegovoj zemlji, upozorivši da će Rusija, bude li Ukrajina poražena, napasti ostatak istočne Europe kako bi stigla 'do Berlinskog zida'. 

'Ako mi nestanemo, neka nas Bog sačuva, slijedit će Latvija, Litva, Estonija itd...Do Berlinskog zida, vjerujte mi', rekao je Zelenski, ocijenivši da bi Kremlj mogao imati za cilj obnovu europske sfere utjecaja bivšeg SSSR-a.

Pozvao je također Zapad da proglasi zonu zabrane letenja iznad Ukrajine.

'A ako nemate snage zatvoriti nebo, dajte nam onda zrakoplove!', poručio je.

Zelenski je rekao također da je spreman razgovarati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

'Moram razgovarati s Putinom... jer je to jedini način da se zaustavi rat', rekao je, 'treba razgovarati bez uvjeta, bez gorčine, kao ljudi'.

Ali mu je i poručio: 'Što želiš od nas? Odlazi s naše zemlje!'.

'Sjedni s nama... ali ne na udaljenosti od 30 metara kao Macron ili Scholz. Ja sam normalan tip, ne grizem!'.

Time je aludirao na dugačak stol za kojim ruski predsjednik prima sugovornike strahujući od COVIDA-19, prenosi Dnevnik.hr.

Vaša reakcija na temu