Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot ZELENSKIJ SE OBRATIO AMERIČKOM KONGRESU: Ne vidim smisla u životu ako ne mogu zaustaviti smrt
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

ZELENSKIJ SE OBRATIO AMERIČKOM KONGRESU: Ne vidim smisla u životu ako ne mogu zaustaviti smrt

'Želim vam da budete vođa svijeta. Biti vođa svijeta znači biti vođa mira', poručio je Bidenu

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij otvorio je svoje obraćanje američkom Kongresu pohvalivši hrabrost ukrajinskog naroda i rekavši da se o sudbini njegove zemlje odlučuje upravo sada - usred ruske invazije.

Uoči svog obraćanja ispraćen je ovacijama američkih zastupnika. 'Glavni grad Kijev je svaki dan pod raketnim i zračnim napadima ruskih trupa. Ali ne odustaje. Ukrajina je u najgorem ratu od Drugog svjetskog rata', rekao je Zelenskij. 

'Imam čast pozdraviti vas u ime ukrajinskog naroda, hrabrog i slobodoljubivog naroda, koji se osam godina odupire agresiji. Trenutno se odlučuje o sudbini naše zemlje. Sudbina našeg naroda gdje će Ukrajinci biti slobodni, hoće li moći sačuvati svoju demokraciju. Rusija je napala ne samo nas, ne samo zemlju, ne samo gradove, krenula je u brutalnu ofenzivu protiv naših vrijednosti', rekao je. 

Pozvao je SAD da 'učine više' za Ukrajinu. 'U najmračnijem vremenu za našu zemlju, pozivam vas da učinite više. Potrebni su novi paketi sankcija, stalno, svaki tjedan dok se ruski vojni stroj ne zaustavi', rekao je. 

Zelenskij je, između ostalog, rekao da bi SAD trebale sankcionirati sve ruske političare koji ostaju na svojim pozicijama i ne prekidaju veze s onima koji su protiv Ukrajine. 

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij izravno se obratio američkom predsjedniku Joeu Bidenu u svom govoru pred Kongresom, pozivajući ga da bude 'vođa mira'.

'Ne vidim smisla u životu ako ne mogu zaustaviti smrt. I ovo je moje glavno pitanje kao vođe naroda. Obraćam se predsjedniku Bidenu: Vi ste vođa nacije, vaše velike nacije. Želim vam da budete vođa svijeta. Biti vođa svijeta znači biti vođa mira', rekao je Zelenskij. 

Vaša reakcija na temu