Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović  FOTO/VIDEO: AVE, CEZAR! Smjena straže na Peristilu ispunila carski trg do posljednjeg mjesta

FOTO/VIDEO: AVE, CEZAR! Smjena straže na Peristilu ispunila carski trg do posljednjeg mjesta

Dioklecijan i Priska pozdravljat će goste do 27. rujna, Svjetskog dana turizma

Napunio se Peristil turistima, pripremili su mobitele da bi točno u podne 'klicali' caru Dioklecijanu i supruzi Priski.

Dobrodošlicu u ulozi cara je poželio student Josip Subašić dok je uz njega stajala 'carica', studentica Ana Sičenica.

Duhovitošću je Dioklecijan nasmijao turiste, pa su na kraju zaista i klicali 'Ave, Cezar!'. Tako je veselo počela prva ovogodišnja 'Smjena straže' na carskom trgu. Sve do 27. rujna goste će točno u podne pozdravljati car i carica. Riječ je o ideji u organizaciji splitske Turističke zajednice grada Splita i kazališta koja se provodi preko 18 godina.  

- Budući da znamo kako su manifestacije motiv dolaska u destinaciju, onda je i cilj da našim gostima  pružimo zadovoljstvo za novac koji troše i da im ispričamo priče i provedemo kroz Palaču - kazala je Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice Split. Uvjerili su se, kako je rekla. da dosta gostiju kada dođu ne znaju da su zapravo u 'živoj' Palači, a ovako se može doživjeti život i iz doba antike.


'Priska' je zadovoljna dodijeljenom ulogom.

- Super mi je da svake godine ima sve više gostiju, tako da se nadam da će ova sezona biti najuspješnija do sada - kazala je carica, studentica Ana.

Složni su Ana i Josip da je glavni smisao pokazati turistima koliko Split ima bogatu povijesnu i kulturnu baštinu.

'Dioklecijan' je još naglasio kako smatra da je ova manifestacija jedna od najboljih razglednica koja se može poslati u svijet.

S njima se slaže i španjolski par koji je čuo za smjenu straže, a sada su je i doživjeli. I zabilježili mobitelom za uspomenu.
- Savršeno! - zaključili su.

Vaša reakcija na temu