Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot  Ni treća nije bila sreća za Velebitsku kraljicu za koju nitko nije zainteresiran po ovim uvjetima

Ni treća nije bila sreća za Velebitsku kraljicu za koju nitko nije zainteresiran po ovim uvjetima

Propao i posljednji natječaj za odmorište Marune

Hrvatske autoceste nisu imale treću sreću u potrazi za investitorom koji bi udahnuo novi život 'Velebitskoj kraljici' na odmorištu Marune na autocesti A1.

Na posljednji javni poziv za pravo korištenja tog cestovnog zemljišta nije pristigla niti jedna ponuda pa će postupak biti poništen. Na ulazu u južni portal tunela Sveti Rok tako će do daljnjega ostati napušteni hotel te restoran, nikad dovršene investicije Mladena Nekića, javnosti poznatijeg kao hrvatskog kralja pršuta.


Prema sadašnjim uvjetima, cestovno zemljište površine 1.973,59 m2 daje se u koncesiju na 25 godina, tijekom kojih će izabrani investitor HAC-u uplaćivati 41.598,21 kuna mjesečne zakupnine. Po sklapanju ugovora počet će teći rok od godine i pol dana za dovršetak izgradnje I. faze objekta te početak obavljanja djelatnosti smještaja, trgovine i ugostiteljstva. U istom roku investitori moraju ukloniti drugu fazu objekta koja se odnosi na dodatne smještajne kapacitete za koje, kako ističu iz HAC-a, nema interesa niti potrebe te čija izgradnja nije opravdana potražnjom korisnika autoceste. S obzirom na to da su u proteklih godinu dana čak tri natječaja s ovakim uvjetima prošla bez interesa, u HAC-u bi trebali razmisliti o novim kriterijima za privlačenje investitora, javlja 057 Info.

Vaša reakcija na temu