DALMATIA STAGE RUN Održana prva trkačka etapna utrka u Hrvatskoj, pogledajte kako je bilo

DALMATIA STAGE RUN Održana prva trkačka etapna utrka u Hrvatskoj, pogledajte kako je bilo

Osim kreiranja kvalitetanog sportsko-turističkog događaja, ovakva utrka idealna je za promociju Dalmacije kao destinacije za trail trčanje

Zadnjom etapom u Veloj Luci na otoku Korčuli, završeno je prvo izdanje utrke Dalmatia Stage Run. Utrka od ukupno 5 etapa održavala se dan za danom, na 5 različitih lokacija. Prosječna dužina svake etape je 20-ak kilometara tako da su natjecatelji do kraja utrke pretrčali ukupno 104 kilometara s 4500 metara visinske razlike po stazama diljem Dalmacije. 

Trkači su imali priliku prvi dan trčati na Braču. Startom iz Supetra preko Škripa i Dola do Vidove Gore. Drugi dan krenuli su sa sjevernih padina Mosora sa startom u Dugopolju, preko Kraljeve peći i mosorskog grebena s ciljem u Kučinama odakle su mogli uživati u pogledu na Split. Treći dan obilazila su se Imotska jezera. Uz dva napoznatija Modro i Crveno, staza je obilazila Prološko blato, Lokvičićka jezera, Zeleno jezero i kanjon Badnjevice sve do cilja na Vilinskom počivalištu u oknu Modrog jezera. Četvrti dan su upoznali otok Čiovo, gdje su startali sa Gospe od Prizidnice, impresivne crkve sagrađena na južnim liticama, a završili na trogirskoj rivi. Zadnji dan trčali su u Veloj Luci gdje je zadnja etapa bila dio Vela Luka Outdoors festivala sa startom iz impresivne Vele Spile. 

Trkači koji su došli s raznih strana svijeta izjavili su da su ostali iznenađeni tolikom raznolikošću i ljepotom staza, ali da im je također bilo jako zanimljivo što su usput imali priliku upoznati i bogatu povijesnu baštinu te razne priče i legende koje se vezuju uz lokalitete kojim su trčali.

- Osim kreiranja kvalitetanog sportsko-turističkog događaja, ovakva utrka idealna je za promociju Dalmacije kao destinacije za trail trčanje i outdoor općenito. Željeli smo kroz kvalitetnu video, foto produkciju te medijsku distribuciju tih materijala prezentirati prirodne ljepote Dalmacije, njezinu kulturnu i povijesnu baštinu i gastronomiju. Tako su prizori s ovog događaja već distribuirani u 192 države svijeta, dakle, praktički cijeli svijet će obići ove prekrasne slike. Marketinški potencijal ovog događaja prepoznale su i lokalne turističke zajednice (Supetar, Postira, Dugopolje, Imota, Trogir i Vela Luka) koje su zajednički podržale projekt. To je također na što smo ponosni u ovom projektu, jer jedino povezivanjem, zajedničkim djelovanjem možemo doprinijeti boljoj ponudi naše regije i njenoj promociji u svijetu - zaključuju organizatori Anamaria Marović i Marko Herman.

Pobjednici utrke su: Stephan Tassani Prell (Njemačka), Ian Morgan (Novi Zeland) i Konrad Huber (Njemačka), a od žena: Sigrid Lindlacher (Njemačka), Barbara Tassani Prell (Njemačka) i Francisca Gonzalez Ibar (Čile).

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(52004, "");
Pregledaj komentare