Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović HGK: Predstavljen kulturni turizam Splitsko-dalmatinske županije

HGK: Predstavljen kulturni turizam Splitsko-dalmatinske županije

'Sekcija Zajednice kulturnog turizma jedno je od deset strukovnih tijela vezanih za turizam koja djeluju pri ŽK Split'

U organizaciji Sekcije Zajednice kulturnog turizma HGK – Županijske komore Split održano je danas online predstavljanje kulturnog turizma Splitsko-dalmatinske županije.

'Sekcija Zajednice kulturnog turizma jedno je od deset strukovnih tijela vezanih za turizam koja djeluju pri ŽK Split. Članice Sekcije od njenog osnutka, 2018. godine, intenzivno rade na okupljanju svih dionika kulturnog turizma Splitsko-dalmatinske županije i pozicioniranju kulturnog turizma kao destinacijskog brenda županije, a korak u tom smjeru je i današnja prezentacija', rekao je predsjednik HGK – Županijske komore Split Joze Tomaš.

Direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella je podsjetio da je Splitsko-dalmatinska prva županija koja je prije 12 godina napravila Strategiju razvoja kulturnog turizma, ali s obzirom na bogatstvo UNESCO lokaliteta i kulturne ponude nismo još iskoristili sve mogućnosti kulturnog turizma. Kultura je po svim statistikama najveći motivator dolaska u destinaciju, stoga u ovoj zahtjevnoj sezoni treba dodatno naglasiti našu iznimno vrijednu i bogatu kulturnu ponudu, smatra i direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić.

Prezentacija, koja je zamišljena kao svojevrsni priručnik, kreirana je sa željom da se omogući svim dionicima u turizmu da se upoznaju s ponudom kulturnog turizma županije, a izradile su je vijećnica Sekcije Dina Jakšić Pavasović i predsjednica Sekcije Tanja Tokić Vukušić, koja ju je i predstavila.

'Projekt Prezentacije kulturnog turizma u Splitsko-dalmatinskoj županiji samo je početak plana da se svi sudionici u kulturi uključe i pošalju snažnu poruku stranom i domaćem turističkom tržištu o bogatoj ponudi i nasljeđu županije kao kulturne i turističke destinacije', rekla je Tokić Vukušić.

Prezentacija može poslužiti kao podloga dionicima u turizmu za kreiranje ponude kulturnog turizma, ali i kao osnovna informacija svima koji su u izravnom kontaktu s gostima kako bi im lakše prenijeli informacije o svim aspektima kulturnog turizma koje Splitsko-dalmatinska županija može ponuditi. Sekcija planira materijal nadopunjavati u narednom periodu te održavati ovakve prezentacije na godišnjoj osnovi.

Materijal bi, smatraju, trebao biti posebno koristan putničkim agencijama, djelatnicima u smještajnim kapacitetima (recepcionerima i conciergeima, privatnim iznajmljivačima), djelatnicima u čarterskim agencijama i na brodovima, ugostiteljima te svima koji organiziraju dolazak turista ili su u kontaktu s gostima kad su oni već u destinaciji.

Pored nastavka rada na projektu prezentacije kulturnog turizma županije Sekcija ima želju kreirati Certifikat kulturnog turizma, koji bi pod jednim logom objedinio kulturno-turističku ponudu županije te su i ovim putem pozvali sve koji su zainteresirani da se uključe i podrže ovaj projekt. 'Budite uključeni, komunicirajte i surađujte', ujedno je jedna od osnovnih poruka s predstavljanja upućena svima koji sudjeluju u stvaranju kulturnog brenda destinacije.

Vaša reakcija na temu