Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HVAR ISLAND: RETHINKING THE FUTURE Zanimljiva radionica na najsunčanijem hrvatskom otoku

HVAR ISLAND: RETHINKING THE FUTURE Zanimljiva radionica na najsunčanijem hrvatskom otoku

Za sve one koji mogu doprinijeti boljitku

Na Hvaru se od 3. do 8. listopada organizira radionica namijenjena svima koji žele doprinijeti boljitku otoka Hvara kroz suradnju, razmjenu ideja i promišljanje 'izvan okvira'. Cilj je potaknuti inovativna rješenja koja će osigurati održiviji i kvalitetniji život te unaprijediti budućnost otoka.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje otoka Hvara, otočane, poduzetnike, te predstavnike privatnog i javnog sektora na interaktivnu radionicu posvećenu regenerativnom razvoju otoka. Vodit će je stručnjaci Mark Buckley i Dina Baenninger, koji će kroz inspirativne metode predstaviti inovativne pristupe, financijske resurse i mogućnosti za kreiranje održive i kvalitetnije budućnosti Hvara.

Marc Buckley je ekološki ekonomist, regenerativni futurist, reformator globalnog poljoprivrednog i prehrambenog sustava te stručni savjetnik za UN, EU, Svjetski ekonomski forum (WEF), a Dina Baenninger je stručnjakinja za inovacijske strategije branda i poslovanja te future-fit savjetnica premium hotelijerskih brendova.

Predavanja će biti održana na engleskom jeziku uz AI prijevod pa organizatori predlažu da se ponesu slušalice za mobitel. 

Mjesta su ograničena, a ulaz je slobodan.

Ključne teme radionice su: kružna ekonomija, obnovljivi izvori energije, korištenje otpada kao resursa, razvoj održivih projekata, Regenerativna poljoprivreda: očuvanje tla, otpornost na klimatske promjene i zaštita bioraznolikosti, financiranje putem zelenih fondova i privlačenje investitora, priprema za EU standarde i inovacijske strategije brendiranja turističkih destinacija, novi Zakon o turizmu otvara priliku da kreiramo vlastiti put prema održivom turizmu i otoku Hvaru kao idealnom mjestu za cjelogodišnji život. 

'Zajedničkim snagama možemo transformirati naš otok u lidera održivog razvoja! Kako biste se bolje upoznali s temama i metodama radionice, pozivamo vas i na uvodna javna predavanja koja će se održati 3., 4. i 5. listopada 2024. godine. Ovo je izvrsna prilika za informiranje i pripremu za radionicu', poručuju iz TZ Jelsa.

Program događanja:

3.10. Javno predavanje 

19.30 - Arsenal, Hvar

Hvar island - rethinking the future'

Zajednička vizija budućnosti otoka. Od osobnih ideja do kolektivne akcije.

4.10. Prikazivanje filma u Starom Gradu

19.30 - Kazalište Petar Hektorović

Prikazivanje nagrađivanog dokumentarca 'Common Ground' (Redatelji: Rebecca Harrell Tickell, Josh Tickell)

Glume: Jason Momoa, Kara Boyd, Rosario Dawson, Woody Harrelson

Film se fokusira na regenerativne poljoprivredne prakse i ekološke izazove, uz raspravu i Q&A s publikom.

5.10. Javno prikazivanje filma u Jelsi

18.00 - Svečana dvorana općine Jelsa

Prikazivanje filma '2040' (Redatelj: Damon Gameau)

Glume: Paul Hawken, Helena Norberg-Hodge, John Peterson

Film istražuje održiva rješenja i međugeneracijski život na otoku, uz Q&A s publikom. Posebna pozivnica za škole i mlade s informacijama o načinima sudjelovanja u budućem razvoju otoka.

Damon Gameau: 'Kada stalno govorimo ljudima koliko je loše i kako se ništa ne popravlja, naši mozgovi jednostavno nisu programirani za to - jednostavno se isključe. Pa, što kažete da pokažemo ljudima bolji život - što nas čeka s druge strane ove krize? Kakav svijet želimo stvoriti?'.

Radionica se u ponedjeljak, 7. listopada, održava u Arsenalu u Hvaru, a 8. listopada u Svečanoj dvorani Općine Jelsa.

'Za sudionike bez vlastitog prijevoza između Hvara i Jelse bit će organiziran prijevoz uz prethodnu najavu. Molimo da dolazak potvrdite najkasnije do 5. listopada 2024. godine na e-mail: info@visithvar.hr, uz napomenu treba li vam prijevoz Hvar-Jelsa-Hvar', poručuju organizatori.

Vaša reakcija na temu