Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Kako bi se potaknuo turizam u Rusiji, od sljedeće godine uvest će se e-viza

Kako bi se potaknuo turizam u Rusiji, od sljedeće godine uvest će se e-viza

Koristili bi ju poslovni ljudi, ali i turisti

Svatko tko je ikada planirao odmor u Rusiji zna: podnošenje zahtjeva za vizu za Rusiju oduzima puno vremena, živaca i novca. Morate pružiti puno podataka o sebi, planiranom putovanju i osobnom osiguranju. To dijelom destimulira putnike da razmišljaju o putovanju u Rusiju.

Prema objavljenom na governement.ru, to bi trebalo završiti početkom 2021.: Elektronička viza trebala bi pojednostavniti ulazak poslovnim ljudima i turistima širom Rusije, prenosi Turizmoteka

Viza bi sadržavala sljedeće točke:

-E-viza vrijedila bi samo za jedan ulazak.

-Vrijeme obrade trajalo bi samo četiri kalendarska dana.

-E-viza vrijedila bi 60 dana. U tom biste razdoblju trebali provesti najviše 16 dana u Rusiji.

E-vize će se izdavati putem interneta za turistička, poslovna, humanitarna i gostujuća putovanja. Podnositeljima zahtjeva ne trebaju pozivnica, rezervacija hotela ili bilo koji drugi dokumenti da bi potvrdili svoje razloge putovanja. Konzularna pristojba iznosi 40 USD (besplatno za djecu mlađu od šest godina).

Uvođenje pojedinačnih e-viza promovirat će turizam, povećati investicijske atrakcije ruskih regija i ojačati nacionalnu ekonomiju u cjelini.

Popis država koje bi imale pravo podnijeti zahtjev za tu e-Vizu trebala bi definirati i objaviti ruska vlada. Trenutno se govori o 52 zemlje kojima bi trebao biti omogućen ulazak s pojednostavljenom vizom.

Pilot projekt e-viza pokrenut je 2017. godine i obuhvaćao je niz ograničenja. Primjerice, stranci s e-vizom mogli su u Rusiju ući samo preko kontrolnih točaka u Dalekoistočnom saveznom okrugu, Sankt Peterburgu i Lenjingradskoj i Kalinjingradskoj regiji. I nisu smjeli putovati izvan ovih regija.

Od sada će se e-viza primjenjivati u cijeloj Rusiji. Stranci mogu ući preko posebno opremljenih kontrolnih punktova bilo gdje u zemlji i putovati po cijeloj Rusiji

Vaša reakcija na temu