Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
LJEPOTICA IZNAD SPLITA Klišku tvrđavu će do kraja sezone posjetiti više od 100.000 turista

LJEPOTICA IZNAD SPLITA Klišku tvrđavu će do kraja sezone posjetiti više od 100.000 turista

Obavljaju se završni radovi u postavljanju akcentne rasvjete

Posljednjih godina Klis bilježi sjajne rezultate u turizmu, čiji je razvoj ponajviše vezan za klišku tvrđavu. Prošlogodišnji rekord od 70.000 posjetitelja i prihod veći od 3 milijuna kuna je nadmašen već u kolovozu ove godine, a procjenjuje se i da će tvrđavu do kraja sezone posjetiti više od 100 tisuća turista. 

Na tvrđavi se obavljaju završni radovi u postavljanju akcentne rasvjete, što je projekt vrijedan 2,8 milijuna kuna, a izgled fortifikacijskog kompleksa oplemenit će i rekonstrukcija dvaju objekata u sklopu tvrđave te postavljanje ljetne pozornice, odnosno gledališta s 3D mappingom. Ukupna vrijednost tih radova iznosi 5,5 milijuna kuna. 

Krajem svibnja u podnožju tvrđave otvoren je Interpretacijski centar, vrijedan milijun kuna, koji uz pomoć inovativne 3D tehnologije posjetiteljima nudi simulaciju povijesti Klisa kao i prikaz cjelokupne kliške turističke ponude.

Vaša reakcija na temu