Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Makarska dočekala turističku sezonu za stilom: 'Ovo je bio velik tjedan za nas!'

Makarska dočekala turističku sezonu za stilom: 'Ovo je bio velik tjedan za nas!'

Europsko prvenstvo u ragbiju i WTA Makarska prenosili su se diljem svijeta

Makarska je dočekala turističku sezonu sa stilom, uz vrhunsku organizaciju nekih od najvećih sportskih događaja u povijesti grada te brojne popratne koncerte i proslave koje su napunile kalete i trgove bajkovitog grada pod Biokovom.

Jučer je završeno treće izdanje međunarodnog WTA Makarska koje je, ako je suditi po reakcijama okupljenih sportaša i posjetitelja iz cijelog svijeta, organizacijski bilo najbolje do sad.

'Hvala vam što organizirate turnir na tako divnoj lokaciji pored mora. Kada sam stigla u Makarsku već je bila noć i nisam vidjela kakav pogled iz sobe imam, no kad sam ujutro vidjela more poželjela sam ostati što je dulje i zahvalna sam što se to i dogodilo', poručila je pobjednica turnira, američka tenisačica Katie Volynets.

Istovremeno, u Makarskoj se održavalo i Europsko prvenstvo u Ragbiju 7, najveći sportski događaj ikada organiziran pod Biokovom, koji se prenosio diljem svijeta ugostivši preko petsto sportaša od kojih će mnogi nastupiti i na ovogodišnjim Olimpijskim igrama.

Zlatne medalje osvojili su Francuzi i Poljakinje u sjajnoj atmosferi, pred više od tisuću navijača, koji su ih bodrili od svečanog otvorenja turnira do spektakularnih finalnih dvoboja.

Večeri koje već mirišu na ljeto, iako kalendarski još nije stiglo, začinili su koncerti Nine Badrić, The Frajli, Petara Dragojevića, klape Cambi, The Firea, Rezerve, Level One, Ružice Čović, Aura benda, Little sister i mnogih drugih, pridonijevši šušuru koji se mogao osjetiti u svakom kutku grada.

'Ovo je bio velik tjedan za nas i jako sam zadovoljan što je organizacijski besprijekorno odrađen. Dva velika međunarodna sportska događa Rugby 7 i WTA 125, plesni turnir u organizaciji ŠPK Briljantin, 30. rođendan naše udruge Sunce, mnoštvo koncerata, puni restorani i hoteli... Mislim da bolju uvertiru u sezonu nismo mogli poželjeti. Hvala svima na odličnoj organizaciji svih događanja!', rekao je gradonačelnik Zoran Paunović, dodavši kako mu je posebno drago što je Makarska opravdala status Europskog grada sporta.

'Cilj je produljiti sezonu ovakvim događanjima koja su motiv dolaska u destinaciju. Svibanj je bio mjesec gastro događanja, lipanj ćemo zaokružiti sportom i onda ulazimo u glavni dio sezone za koji su najave odlične. Ovo je jasan putokaz prema održivom turizmu kojem stremimo. Prošli tjedan je rezultirao neprocjenjivom promocijom za grad, posebno prema tržištima i gostima koje želimo privući, a plodove te promocije ćemo ubirati u godinama koje su pred nama', zaključio je gradonačelnik.

Vaša reakcija na temu