Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay NACIONALNI ŠTRAJK Dio sutrašnjih letova iz Hrvatske otkazan

NACIONALNI ŠTRAJK Dio sutrašnjih letova iz Hrvatske otkazan

Provjerite na vrijeme

Brussels Airlines objavio je da će zbog nacionalnog štrajka radnika osiguranja otkazati većinu svojih letova 1. listopada. Ova odluka dolazi nakon što je Zračna luka Brussels, najveća zračna luka u Belgiji, zatražila od zrakoplovnih kompanija da prilagode svoje rasporede letova, jer će štrajk značajno smanjiti kapacitete sigurnosnih provjera.

Iz Zračne luke Brussels poručili su da se očekuje velik broj sudionika među djelatnicima osiguranja te da će štrajk imati ogroman utjecaj na operacije u zračnoj luci tijekom cijelog dana.

Brussels Airlines, čija je baza smještena upravo u ovoj zračnoj luci i koji je jedna od ključnih zrakoplovnih kompanija Lufthansa grupe, najavio je otkazivanje većine letova tog dana. Glasnogovornik zrakoplovne kompanije izjavio je kako će putnicima biti ponuđene alternativne opcije – letovi ranijim ili kasnijim datumom, ili preko drugih čvorišta Lufthansa grupe.

Prošlog mjeseca kroz Zračnu luku Brussels prošlo je oko 2,4 milijuna putnika i obavljeno je 18.600 letova, pokazuju podaci zračne luke.

Nadolazeći štrajk događa se manje od mjesec dana nakon što je promet u Zračnoj luci Charleroi, glavnom čvorištu za niskobudžetnu zrakoplovnu kompaniju Ryanair, bio značajno poremećen višednevnim štrajkovima zaposlenika te zračne luke.

Predmetni štrajk imat će utjecaje i na letove iz Hrvatske prema Zračnoj luci Brussels (Zaventem) te stoga na 1. listopada neće biti redovnih linija iz Zagreba i Splita prema Brusselsu.

Stoga, ako već niste, Croatian Aviation savjetuje da za više informacija posjetite službene web stranice Zračne luke Brussels te kontaktirate svoju aviokompaniju.

Vaša reakcija na temu