Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Održana izborna skupština UHPA-e, evo tko su izabrani predstavnici

Održana izborna skupština UHPA-e, evo tko su izabrani predstavnici

Donosimo i životopise

Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) u četvrtak, 25. svibnja 2023., održala je izbore za svoja tijela. U Upravni odbor kao predstavnik redovnih članova iz regije Sjeverna Dalmacija ponovno je izabran Jurica Glavina iz agencije Eklata d.o.o. iz Splita, dok je Igor Popović iz agencije Adriagate d.o.o. iz Splita ponovno izabran kao predstavnik članova s najvećim brojem bod-glasova.

Jurica Glavina rođen je 1978. godine u Splitu. Po završetku jezične gimnazije školovanje nastavlja na Ekonomskom fakultetu pri Sveučilištu u Splitu, smjer management u turizmu. Radno iskustvo započinje 1993. godine kao turistički pratitelj i animator. Nastavlja kao voditelj animacijskog tima, a kasnije i kao predavač engleskog jezika za niže uzraste. Krajem devedesetih pokreće poslovanje tvrtke Eklata i preuzima mjesto voditelja škole stranih jezika i direktora ljetnog kampa/škole. Godine 2001. formira putničku agenciju Eklata te preuzima mjesto voditelja i direktora koje zadržava do danas. Pohađa brojne seminare i edukacije vezane uz poslovanje turističkih agencija, a u Udruzi hrvatskih putničkih agencija aktivno djeluje kao član Upravnog odbora i voditelj klastera specijalista za školska putovanja od 2011. godine. Član je Vijeća udruženja putničkih agencija pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, predsjednik strukovne grupacije putničkih agencija pri HGK u Županijskoj komori Split i član Vijeća Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

Igor Popović rođen je 22. kolovoza 1977. godine. Svoj poslovni put vezan uz turizam počinje 2001. kao direktor putničke agencije Naj 95 d.o.o. Od 2006. do 2010. radi kao voditelj odjela produkcije za obiteljski smještaj u putničkoj agenciji Adriatica.net d.o.o. iz Zagreba. Od 2010. suvlasnik je i član uprave putničke agencije Adriagate d.o.o. Od 2016. suvlasnik je i član uprave tvrtke Travelsoft d.o.o. Iskustvo u turizmu i komunikacijske vještine stječe ponajviše tijekom rada vezanih uz brand Adriagate.com od 2001. godine do danas te je sada usko vezan uz planiranje i provedbu aktivnosti vezanih uz razvoj informatičkog softvera u turizmu. Član je Upravnog odbora UHPA-e.

Vaša reakcija na temu