Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Okrugli stol za ambasadore turizma Splitsko-dalmatinske županije

Okrugli stol za ambasadore turizma Splitsko-dalmatinske županije

Cilj je upoznati privatne iznajmljivače s globalnim trendovima

Drugu godinu za redom Upravni odjel za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije provodi program Ambasador turizma Splitsko-dalmatinske županije. Cilj Programa je upoznati privatne iznajmljivače s globalnim trendovima, poglavito polazeći od načela transformativnog turizma koji se zasniva na modelima kulturnog i održivog turizma gdje se lokalna - autentična vrijednost prepoznaje kao nositelj destinacijske ponude. Povratak iskonskom poruka je ne samo turistička, već i ona vrijednosna u svakom pogledu.

Polazeći od navedenog, u sklopu promatranog Programa Upravnog odjel za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije, Visoka škola za menadžment i dizajn Aspira upriličit će okrugli stol za privatne iznajmljivače srednjodalmatinskog područja (Ambasadore turizma iz prošlogodišnjeg ciklusa edukacija) zasnovan na pet tematskih cjelina:

- projekt Ambasador turizma (Barbara Marković, predsjednica Hrvatske udruge obiteljskog smještaja)

- turizam posebnih interesa (Željko Trezner, predavač na Visokoj školi za menadžment i dizajn Aspira na kolegijima u području destinacijskog menadžmenta)

- održivi turizam u obiteljskom smještaju (Vice Krnčević, vanjski suradnik na Visokoj školi za menadžment i dizajn Aspira)

- kulturno-povijesna baština (Petra Mandac, prodekanica za međunarodnu suradnju na Visokoj školi Aspira i predavač kolegija u području kulturne baštine)

- dizajn interijera u obiteljskom smještaju (Tamara Skelin, vlasnica tvrtke za dizajn interijera Imagine)

Okrugli stol će se održati u ponedjeljak, 20. ožujka 2023. u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika (Šetalište Ivana Meštrovića 18, Split) s početkom u 11 sati.

Raspored događanja:

10.30 - 11.00 - izjave za medije

11:00 - 11:30 - Matea Dorčić (pročelnica Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije), Joško Stella (zamjenik direktorice Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije) i Alen Jerkunica (dekan Visoke škole za menadžment i dizajn Aspira)

11.30 - 13.00 - okrugli stol

Vaša reakcija na temu