Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Otvorenje Adventa u Splitu 'Ljubav nas spaja'

Otvorenje Adventa u Splitu 'Ljubav nas spaja'

Prvi koncerti održat će se u subotu, 28. studenoga, kada s božićnim programom nastupa Corso Adriatico te u nedjelju, 29. studenoga, uz nastup dua Splitskih solista

Otvorenje Adventa u Splitu 'Ljubav nas spaja', počinje u subotu, 28. studenog, u Parku Josipa Jurja Strossmayera (Đardin), Split, s početkom u 18.00 sati.

Službeno otvorenje počinje paljenjem prve adventske svijeće u Đardinu i prigodnim obraćanjem uzvanika. Otvorenju će nazočiti gradonačelnik grada Splita Andro Krstulović Opara, direktorica Turističke zajednice Alijana Vukšić i katedralni župnik don Ante Mateljan iz katedrale svetoga Dujma, a glazbeni dio programa uveličat će duo truba. U nastavku programa predviđena je tradicionalna šetnja Splitom na tri lokacije, Rivi, Fontani ispred crkve sv. Frane i Trgu Gaje Bulata na kojima se nalaze multimedijalne projekcije WaterWall, WaterScreen i 3D mapping.

Uz to, od ovoga vikenda u jutarnjim terminima od 11.00 sati održavat će se kulturno-glazbeni program na Rivi. U prostoru ispred pozornice ograđen je prostor za 25 ljudi kojima će se, pri ulasku, mjeriti temperatura i dijeliti zaštitne maske i dezinficijensi. Prvi koncerti održat će se u subotu, 28. studenoga, kada s božićnim programom nastupa Corso Adriatico te u nedjelju, 29. studenoga, uz nastup dua Splitskih solista.

Pored onih u Đardinu, palit će se i svijeće na gastro adventskom vijencu dobro poznatoga Gastroadventa Olje Martinić. Počevši od 29. studenog u 12:00, splitski restorani putem prijenosa uživo demonstrirat će svoje kulinarske vještine i okuse ribe Mediterana. 

Godine 2020., više nego ikada važna je iskonska povezanost među ljudima, što je i misao vodilja ovogodišnjeg Adventa u Splitu pod sloganom 'Ljubav nas spaja'. Od 28. studenog do 6. siječnja Split će postati izvor nove nade oslanjajući se upravo na ljubav koja svaku osobu spaja s najmilijima, čak i kada im je, uslijed pandemije, oduzeta prisnost i mogućnost zagrljaja. Cijela manifestacija, stoga, održat će se u skladu s mjerama nacionalnog Stožera civilne zaštite. 

Vaša reakcija na temu