Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović PRODULJENJE SEZONE Pokreće se inicijativa za razvoj zimskog turizma u Splitu

PRODULJENJE SEZONE Pokreće se inicijativa za razvoj zimskog turizma u Splitu

'Najvažniji uvjet je uvođenje avionskih linija'

Nakon višegodišnje želje za produljenjem turističke sezone, u osvit izrade Strategije razvoja održivog turizma do 2030. godine i Nacionalnog plana razvoja održivog turizma od 2021. do 2027., lokalni dionici turističkog sektora pokreću inicijativu o razvoju zimskog turizma u Splitu. 

- Najvažniji cilj aktivacije zimske ponude i produljenja sezone, zasigurno je rasterećenje vršnog dijela sezone, konzistentnost kvalitete turističke ponude te radno aktivna zima. Najvažniji uvjet za takvo što je, pak, uvođenje zimskih avionskih linija za Split. U vremenu kada je održivi turizam, u ekološkom, ekonomskom i društvenom smislu postala neminovnost, aktivno sudjelovanje u provedbi istog dužnost je svakog turističkog radnika - poručili su u današnjem priopćenju.

U organizaciji Total Croatia Newsa, a u aranžmanu Jasmine Garbin, u restoranu Chops&Grill u Splitu održat će se okrugli stol na temu razvoja zimske turističke ponude. Zakazan je za 13. prosinca.

Sudionici okruglog stola, pozvani predstaviti ideje, perspektivu, ali i probleme koji priječe ispunjenje ovog dudgogodišnjeg cilja, su: gradonačelnik Splita Ivica Puljak, predstavnik ureda Župana splitsko-dalmatinskog, predstavnik ureda za turizam Grada Splita, predstavnik Ministarstva turizma, Joško Stella, ŽTZ, Alijana Vukšić, TZ grada Splita, predstavnik Ureda direktora splitskog aerodroma, predstavnici hotelijera Hrvatske udruge turizma, Jelena Tabak i Marija Mustapić, predstavnice restorana barova, te suorganizatori okruglog stola - Ante Lacman, predstavnik MICE turizma, Mario Šerić, konzultant koji je 2008./2009. pokrenuo sličnu inicijativu, Zoran Pejović, hotelijer s dugogodišnjim međunarodnim iskustvom te, naravno, novinar i glavni organizator Paul Bradburry.

- Nadamo se da će ovaj, interaktivni događaj, polučiti uspjehom i biti prvi korak u ispunjenju višegodišnje želje svih turističkih dionika i ostvarenju kvalitetnijeg i održivijeg turizma našeg grada i okolice - poručuju iz organizacije.

Okrugli stol je planiran kao radni sastanak, nakon čega će TCN, kako najavljuju, poslati priopćenje svim medijima o tijeku i zaključku sastanka.

Vaša reakcija na temu